Metódy a hry v prevencii kyberšikanovania pre pedagógov a pracovníkov s mládežou


Centrum prevencie mládeže Čadca  je od roku 2016 do konca roka 2018 zapojená v medzinárodnom projekte, kde hlavnými prioritami je zdieľanie, vytváranie a inovácia nových metód a nástrojov v oblasti vzdelávania dospievajúcich a ich rizikového správania vo virtuálnom svete s dôrazom na nebezpečenstvá kyberšikanovania a nezodpovedného využívania sociálnych sietí.

Najmä riziká internetu a kyberšikanovanie sú jedným z javov dospievania dnešnej mladej generácie tzv. Generácia Z, ktorá je vysoko prepojená a veľa ľudí z takejto generácie má tendenciu používať moderné technológie, ako je internet, bezplatné správy, MP3 prehrávače, mobilné telefóny alebo YouTube. Generácia Z je známa svojim "on-line" životom vo veľmi rýchlom tempe. To v podstate znamená zdieľať nápady a náhľady hneď na rôznych témach prostredníctvom viacerých médií a produktov.

Cieľovou skupinou v projekte sú najmä pracovníci s mládežou a pedagógovia, ktorí môžu využívať všetky tieto nové metódy, nástroje a inovácie v rámci vzdelávania a vyučovania mladých dospievajúcich.

Výsledkom projektu je metodika " Tools and games against cyberbullying" , ktorá sa zameriava na prevenciu kyberšikanovania ale obsahuje aj atraktívne metódy vzdelávania , ktoré priťahujú tak dospelých, ako aj dospievajúci, ako sú on-line kurzy, interaktívne workshopy, skupinový tréning spolu s dospievajúcimi a pod.  Metodiku si môžte siahnuť tu:

V prípade záujmu Vám metodiku zašleme aj poštou.

Kontakt: Mgr.Marcela Voreková, tel:+421 915 494 655,+421 908 499 210, mail: mspcadca@gmail.com


© 2016 Spoločnosť. Hlavné námestie 5, Bratislava, 811 01
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky